Ciocolată cu ceai matcha

În trecut, civilizațiile mayașă și aztecă foloseau boabele de cacao atât la pregătirea unor băuturi ceremoniale, dar și ca monedă de schimb. Acum, ciocolata este un dulce căruia puțini îi pot rezista. Cu atâtea forme, texturi și arome, reprezintă un cadou inspirat, care te surprinde prin gust sau îți amintește de momente frumoase.

Sursă: dessertswithbenefits.com

Noi am găsit o rețetă interesantă care înlocuiește pudra de cacao cu matcha, ceaiul verde plin de antioxidanți. Poate fi dăruită unui prieten pasionat de ciocolată, deoarece este un pic diferită de sortimentele obișnuite pe care le găsești în magazine. Unii spun că o ciocolată “adevărată” are neapărat și cacao, însă noi credem că imaginația primează în bucătărie. Așadar, te invităm să încerci o rețetă de ciocolată cu matcha, din doar 4 ingrediente!

Continuă lectura „Ciocolată cu ceai matcha”
Ciocolată cu ceai matcha 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Ceaiul din Laos – mai puțin cunoscut, dar delicios

Fără să te uiți pe Google, știi unde se află Laos?

Noi am ghicit că e în Asia, dar habar n-aveam pe unde mai exact și nu bănuiam că ceaiul are și aici o cultură veche. Datorită ceaiului negru Laos Somneuk, am aflat. Se numără printre sortimentele noi pe care le-am adus în magazinul online, așa că îți povestim cu drag despre el.

În imagine:


Laos este un stat din Asia de Sud-Est, ce are granițe cu Myanmar, China, Vietnam, Cambodgia și Thailanda.

Provincia Phongsaly, aflată în nordul țării, este recunoscută pentru arborii bătrâni și uriași de ceai, care pot ajunge până la câțiva metri înălțime. Aici, clima este perfectă pentru planta ceaiului, datorită iernilor cețoase, reci și verilor ploioase și calde. Capitala provinciei se află pe versanții Muntelui Phu Fa (1625 m), iar accesul este destul de dificil din cauza stării precare a drumurilor.

Continuă lectura „Ceaiul din Laos – mai puțin cunoscut, dar delicios”
Ceaiul din Laos – mai puțin cunoscut, dar delicios 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Ceaiul care înflorește (Blooming Tea), un spectacol magic

Blooming Tea sau ceaiul înfloritor este un bulb artizanal creat din frunze de ceai și flori, care, pus în apă fierbinte, se deschide și capătă o formă deosebită.

Reprezintă o experiență completă, deoarece te poți bucura de spectacolul desfacerii florii, de eliberarea aromei și de gustul fin al infuziei. Fiecare boboc este o operă de artă în miniatură, la început ascunsă.

Continuă lectura „Ceaiul care înflorește (Blooming Tea), un spectacol magic”
Ceaiul care înflorește (Blooming Tea), un spectacol magic 4.67/5 (93.33%) 6 votes

De ce numim ceaiul CEAI?

În limba română, cuvântul “ceai” se folosește în mod curent pentru a desemna o infuzie de plante, nu doar infuzia de planta ceaiului (Camellia sinensis). Acest sens este menționat chiar și în DEX: “băutură obținută prin macerația, infuzia sau decocția frunzelor de ceai sau a unor plante medicinale”.

Totuși, există și un cuvânt dedicat pentru infuziile de plante – tizană. Dacă auziți acum pentru prima dată de el, nu sunteți singurii 🙂 Este o formă veche și se folosește extrem de rar.

Cuvântul românesc “ceai” provine din rusescul “čai”. Însă cum s-a ajuns la această formă și de ce diferă de “ceaiul” din alte limbi, care folosesc o variațiune a termenului „te”?

Să o luăm cu începutul.

Continuă lectura „De ce numim ceaiul CEAI?”
De ce numim ceaiul CEAI? 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Rețetă: Ceai rece răcoritor cu cireșe și lămâie

Cireșele sunt vedetele verii, așa că nu puteau să lipsească din galeria de ceaiuri reci ale sezonului. Chiar dacă se întâlnesc mai rar în sortimentele de ceai cu fructe, le-am ales să facă echipă cu lămâia într-un iced tea de vară, cu gheață din belșug.

Poți folosi ca bază un ceai verde simplu, ca Sencha, sau chiar unul aromatizat cu fructe, ca Viață Veșnică sau Forțe Proaspete, pentru un gust mai intens.

Continuă lectura „Rețetă: Ceai rece răcoritor cu cireșe și lămâie”
Rețetă: Ceai rece răcoritor cu cireșe și lămâie 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Ceainicele simpatice din colecția de vară 2021

Vara nu mai are răbdare și, cu toate că se ascunde în unele zile după nori pufoși de ploaie, se vede că se instalează confortabil pe la noi. Ce moment mai bun să vă prezentăm o colecție de ceainice vesele, perfecte de servit ceaiul preferat?

Fresh Lemon

Începem cu cel mai jucăuș ceainic, cu o capacitate de 1400ml și realizat din porțelan. Fresh Lemon imită silueta și culoarea unei lămâi, astfel că va face cu siguranță senzație în fața prietenilor. Poți pregăti ceai pentru 6-8 cești, iar dacă vrei să asortezi aspectul la aroma conținutului, îți recomandăm ceaiul Lămâie Verbină.

Continuă lectura „Ceainicele simpatice din colecția de vară 2021”
Ceainicele simpatice din colecția de vară 2021 5.00/5 (100.00%) 3 votes

3 recipiente pentru prepararea ceaiului Pu-erh

Ceaiul Pu-erh are o aromă specială, datorită fermentării și învechirii îndelungate, care îi conferă tonuri de pământ, vegetale, florale, fructate sau dulci. Pentru a te bucura de gustul său aparte, este nevoie de o infuzare corespunzătoare. În articolul de astăzi îți povestim, pas cu pas, cum poți prepara ceaiul Pu-erh ca să-i pui în valoare aromele și ce vase poți folosi, indiferent că alegi tort de ceai sau frunze simple.

Pe lângă recipientele în care vei infuza ceaiul Pu-erh, îți recomandăm să pregătești o cană și câte un bol de ceai/ o ceașcă obișnuită per persoană, pentru servire.

De ce este nevoie de această cană “intermediar”? O ceașcă/ un bol pentru ceai are o capacitate mai mică decât a recipientului de infuzare; astfel, dacă torni direct în ceașcă/ bol, restul de ceai va rămâne prea mult timp în ceainic. În plus, dacă servești ceaiul cu mai multe persoane, prin acest procedeu te asiguri că gustul va fi același pentru toți cei care îl vor bea. La infuzarea Pu-erh fiecare secundă contează!

Continuă lectura „3 recipiente pentru prepararea ceaiului Pu-erh”
3 recipiente pentru prepararea ceaiului Pu-erh 5.00/5 (100.00%) 3 votes

TEA2GO – Idei practice pentru a te bucura de ceai în deplasare

Adesea, asociem băutul ceaiului cu tihna și relaxarea. Fierbi apa, alegi din colecția ta sortimentul care îți face poftă, măsori cantitatea potrivită de frunze și apoi le infuzezi. Sorbi tacticos din licoare, puțin câte puțin, într-un moment de pauză.

Sunt însă și persoane care preferă ceaiul ca o companie pentru activitatea lor zilnică, în timp ce se află în mișcare. Nu vor să se oprească sau să piardă timpul, ci să se bucure direct de gustul ceaiului, de aroma sa ori de efectele energizante. Pentru ei avem diferite opțiuni de savurat ceaiul în deplasare: pe drum, în metrou, în mașină, la evenimente, la birou etc.

Dacă ai un stil de viață activ sau ești mereu pe fugă, iată ce instrumente practice poți folosi ca să servești ceaiul preferat cât mai comod:

Continuă lectura „TEA2GO – Idei practice pentru a te bucura de ceai în deplasare”
TEA2GO – Idei practice pentru a te bucura de ceai în deplasare 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Rețetă: Cel mai bun tiramisu cu matcha

Tiramisu este un desert clasic italian care cucerește gurmanzi din toată lumea prin textura sa cremoasă. Are la bază brânză mascarpone, pișcoturi, ouă, cafea și cacao, dar rețeta a căpătat în timp numeroase forme și variații, fiind adaptată gusturilor diverse.

Noi am ales o rețetă simplă și rapidă, pentru ca așteptarea să nu fie prea lungă. În loc de cacao, acest tiramisu este împrietenit cu matcha, ceaiul verde pudră care face furori datorită aromei speciale, dar și beneficiilor pentru sănătate.

Foto: thecollegehousewife.com

Spor la pregătire și să-l savurezi cu poftă!

Continuă lectura „Rețetă: Cel mai bun tiramisu cu matcha”
Rețetă: Cel mai bun tiramisu cu matcha 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Descoperă Guayusa, ceaiul energizant ecuadorian!

Dacă într-un articol anterior am povestit despre yerba mate, o plantă sud-americană din care se fac infuzii energizante, iată că astăzi îți prezentăm o rudă a sa, mai puțin cunoscută: guayusa.

Foto: healthline.com

Infuzia de guayusa se obține din frunzele de Ilex guayusa, plantă nativă în pădurile tropicale amazoniene. Este consumată în America de Sud, în special în Ecuador, unde are o tradiție veche de secole. Localnicii beau această infuzie pentru a-și păstra starea de atenție și concentrare la lucru, fiind considerată un adevărat “paznic de noapte”. Proprietățile sale se datorează cofeinei, care o fac să fie o alternativă bună la cafea sau băuturi energizante. În plus, reprezintă o sursă de antioxidanți, vitamine, aminoacizi și conține teobromină – substanță prezentă în cacao, ce îmbunătățește dispoziția.

Continuă lectura „Descoperă Guayusa, ceaiul energizant ecuadorian!”
Descoperă Guayusa, ceaiul energizant ecuadorian! 4.71/5 (94.29%) 7 votes