Prăjitură cu ghimbir

Ghimbirul dă un gust interesant băuturilor, deserturilor și chiar preparatelor sărate și, în plus, este foarte bun pentru sănătate. Îl poți savura în mixuri cu ceai verde – Sencha cu Ghimbir și Lămâie, în celebrul Masala Chai Indian, în blendul de plante Eudaimonia sau în Terra Tulsi cu Ghimbir – pentru a menționa doar câteva sortimente savuroase. Și ca să te bucuri din plin de aroma sa, pregătește și această prăjitură cu ghimbir după care îți va lăsa gura apă!

Foto: newengland.com

Ingrediente

  • 230 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 25 g ghimbir proaspăr ras
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 240 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 lingură 1/2 praf de copt
  • 1 lingură 1/2 ghimbir pulbere
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175° C și unge cu puțin unt o formă de copt rotundă (bundt/ guguluf), de aprox. 22 cm diametru.
  2. Amestecă făina, praful de copt, ghimbirul pulbere, scorțișoara și sarea.
  3. Într-un alt bol, mixează bine untul și zahărul brun până când obții o compoziție pufoasă și aerată. Încorporează ouăle pe rând și adaugă rădăcina de ghimbir ras și vanilia.
  4. Adaugă amestecul cu făină, alternând cu laptele și amestecând până la omogenizare.
  5. Toarnă compoziția în forma de copt și coace prăjitura la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când scobitoarea de test iese curată.
  6. Așteaptă 10 minute să se răcească în formă, apoi scoate-o pe o farfurie și decoreaz-o cu zahărul pudră înainte de servire.

Poftă bună!

Dacă ești fan ghimbir, te invităm să încerci și aceste ceaiuri delicioase!


Sursă rețetă

Prăjitură cu ghimbir 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.