Cum să te hidratezi dacă nu îți place să bei apă

Se apropie vara cu zile călduroase și, sperăm noi, timp petrecut în aer liber, pe bicicletă, la drumeții, în alergare sau alte activități în natură. Mai ales dacă facem mișcare, hidratarea trebuie să fie o prioritate.

Chiar dacă stăm la birou, mulți dintre noi uităm să bem apă și ne dăm seama de asta de-abia când ne este foarte sete.

Cum ne putem “păcăli” să ne hidratăm bine, dacă gustul apei nu ne încântă? Câteva idei:

Bea apă infuzată cu fructe și mirodenii. Pe lângă clasicele felii de lămâie, portocală sau grepfrut, poți adăuga în apă zmeură, felii de piersici, mere, mentă, busuioc, rozmarin etc. Încearcă diferite combinații și vezi ce îți place cel mai mult. Poți face o carafă mare de dimineață, din care să bei pe parcursul zilei câte un pahar.

Savurează un ceai rece sau un cocktail non-alcoolic. Pregătește o băutură răcoritoare folosind fie ceai simplu, fie un blend de plante, fructe și condimente, la care să adaugi gheață din belșug. Decoreaz-o cât mai creativ și colorat. Uite aici niște rețete de ceai rece pe care trebuie neapărat să le încerci!

Infuziile noastre de fructe și plante sunt deosebit de aromate și vei avea senzația că mănânci un desert lichid, în timp ce te hidratezi foarte bine. Cum sună Ananas prăjit, Ștrudel cu mere, Paradis tropical sau Vis tangerin?

Rooibosurile cu fructe tropicale și cocos sunt și ele ispititoare. Îți recomandăm Cireșe și banane, Cocos și Migdale sau Cele 5 condimente.

Merită să iei în calcul și ceaiurile albe, cum sunt Zmeură cu trandafiri sau Templul Zeilor.

Pune alături de tine, pe birou, o sticlă cu pai. De fiecare dată când te ridici sau faci o pauză, bea câte puțin din ea.

Ține apa la frigider sau pune în ea cuburi de gheață. Poate ni se pare nouă, dar apa rece e mai plăcută de băut decât cea la temperatura camerei.

Nu uita de fructe și legume. Castraveții, roșiile salata, pepenele, cireșele și alte fructe și legume conțin o cantitate considerabilă de apă, așa că dacă le incluzi în mesele zilnice împuști doi iepuri dintr-odată: îți asiguri nutrienți și te și hidratezi. Smoothie-urile light sunt și ele o alternativă binevenită.

Cum să te hidratezi dacă nu îți place să bei apă 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.