Idei pentru o rutină de seară relaxantă

Ca să te trezești cu energie și chef de viață, începe pregătirile de seara! Pentru un somn odihnitor, contează mult ce faci înainte de a merge la culcare, așa că ți-am pregătit câteva recomandări pentru a avea o rutină de seară relaxantă, care să te ajute să ai o a doua zi minunată.

Ia ultima masă cu măcar 3 ore înainte să te culci, pentru a da timp stomacului să se ocupe de digestie. În plus, este bine să ai o cină mai uşoară. Totuși, nu sări peste masa de seară, altfel s-ar putea să te trezești din cauza foamei.

Fă un duș sau o baie caldă.  

Scrie câteva gânduri despre ziua care s-a încheiat. Poți nota motive de recunoștință, mici reușite de care ești mândru sau lucruri pe care le-ai învățat. De asemenea, scrie dacă e ceva ce te neliniștește ori te confrunți cu anumite provocări la care nu știi cum să faci față. Te va ajuta să te detașezi puțin de ele, ca mintea să nu se frământe toată noaptea.  

Notează principalele 3 lucruri pe care le ai de făcut a doua zi. Nu e cazul să te apuci să-ți faci o ditamai lista cu task-uri, dar e bine să ai claritate pentru ce urmează. Așa nu te vei mai stresa că uiți ceva important.

Ascultă muzică relaxantă, liniștitoare.

Pregătește-ți un ceai bun. Infuziile de plante, fructe sau rooibos sunt alegeri foarte bune, deoarece nu conțin cofeină. În aceeași idee, evită ciocolata, cafeaua și produsele cu cacao înainte de culcare, mai ales dacă îți creează o stare de agitație.

Noi îți recomandăm un rooibos natur, eventual cu lapte și miere, ceai de lavandă, mușețel, tei sau blenduri inspirate de flori, plante și fructe, ca Lămâie Verbină, Visul Copilăriei, Culorile naturii și Mix alcalin. Ca să te odihnești cât mai bine, evită ceaiurile albe înainte de culcare și lasă-le pentru dimineață sau prânz.

Dacă ții neapărat să te bucuri de o cană de ceai “adevărat”, optează pentru o variantă cu mai puțină cofeină, cum ar fi ceaiul verde Bancha.

Aprinde o lumânare parfumată, folosește un aparat de aromaterapie sau dă-te cu o cremă cu miros plăcut.

Lasă deoparte telefonul sau laptopul înainte de culcare, deoarece lumina albastră nu este compatibilă cu somnul și vei adormi mai greu. Dacă totuși vrei să folosești gadgeturi cu ecrane, alege opțiunea de filtru de lumină albastră.

Somn ușor!

Idei pentru o rutină de seară relaxantă 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.