Ghimbirul dă un gust interesant băuturilor, deserturilor și chiar preparatelor sărate și, în plus, este foarte bun pentru sănătate. Îl poți savura în mixuri cu ceai verde – Sencha cu Ghimbir și Lămâie, în celebrul Masala Chai Indian, în blendul de plante Eudaimonia sau în Terra Tulsi cu Ghimbir – pentru a menționa doar câteva sortimente savuroase. Și ca să te bucuri din plin de aroma sa, pregătește și această prăjitură cu ghimbir după care îți va lăsa gura apă!
Ingrediente
- 230 g unt
- 200 g zahăr brun
- 4 ouă
- 25 g ghimbir proaspăr ras
- 1 linguriță esență de vanilie
- 240 ml lapte
- 300 g făină
- 1 lingură 1/2 praf de copt
- 1 lingură 1/2 ghimbir pulbere
- 1 linguriță scorțișoară pudră
- 1/2 linguriță sare
- 2 linguri zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 175° C și unge cu puțin unt o formă de copt rotundă (bundt/ guguluf), de aprox. 22 cm diametru.
- Amestecă făina, praful de copt, ghimbirul pulbere, scorțișoara și sarea.
- Într-un alt bol, mixează bine untul și zahărul brun până când obții o compoziție pufoasă și aerată. Încorporează ouăle pe rând și adaugă rădăcina de ghimbir ras și vanilia.
- Adaugă amestecul cu făină, alternând cu laptele și amestecând până la omogenizare.
- Toarnă compoziția în forma de copt și coace prăjitura la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când scobitoarea de test iese curată.
- Așteaptă 10 minute să se răcească în formă, apoi scoate-o pe o farfurie și decoreaz-o cu zahărul pudră înainte de servire.
Poftă bună!
Dacă ești fan ghimbir, te invităm să încerci și aceste ceaiuri delicioase!