Reteta: Masala chai sau cum sa indulcesti zilele ploioase

Daca ar trebui sa facem o lista cu cele mai bune moduri de a scapa de astenia de toamna, probabil ca Masala chai s-ar afla pe primul loc. Reconfortant, dulceag, este perfect pentru zilele ploioase si intunecate care parca nu se mai termina. Culoarea sa cafenie si mirosul imbietor sunt un rasfat pentru ochi si suflet, iar gustul minunat te poarta intr-o calatorie exotica pe taramurile Indiei si uiti imediat de oboseala sau frig.

Masala chai este o bautura delicioasa cu specific indian, populara mai ales in Asia de sud, ce combina frunze de ceai negru, condimente, lapte si zahar. Masala inseamna „amestec de condimente”, iar chai este termenul generic pentru „ceai”.

Foto: idiva.com
Foto: idiva.com

Asa cum sugereaza si numele, Masala chai se remarca prin aroma condimentata, de obicei provenind de la mixul de cardamom, ghimbir, cuisoare, nucsoara, anason, piper negru, scortisoara. Insa acest ceai este foarte versatil, astfel ca poti sa testezi combinatii variate de condimente sau proportii diferite ale ingredientelor, adaptandu-l astfel la preferintele proprii. Noi iti propunem o reteta gustoasa de Masala chai care este si foarte usor de preparat.

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte (cu mai multa grasime)
  • 2 lingurite de ceai negru (iti recomandam un ceai de calitate Darjeeling FTGFOP1 sau Assam TGFOP1 Second Flush)
  • o bucatica mica de ghimbir proaspat
  • 6-7 seminte de cardamom
  • 6-7 cuisoare
  • 1 bastonas de scortisoara
  • 1 buc. anason stelat
  • zahar sau miere, dupa preferinta
Foto: blacklemag.com
Foto: blacklemag.com

La pregatirea unui Masala Chai pe gustul tau mai poti folosi pastaie de vanilie, nucsoara, seminte de fenicul sau piper negru.

Cum se prepara

Decojeste ghimbirul si da-l prin razatoare, zdrobeste usor semintele de cardamom si rupe in bucati mai mici batonul de scortisoara.

Pune la fiert apa si condimentele, adauga laptele, iar la final ceaiul negru. Mai lasa amestecul inca 3-5 minute la foc mic.

Cand este gata, strecoara bautura, toarn-o in cana si savureaz-o cu placere.

Masala Chai se serveste fierbinte, indulcit cu zahar sau miere.

Daca vrei sa te bucuri de aromele indiene, dar nu ai toate ingredientele la indemana, incearca un Masala Chai gata preparat din magazinul nostru.

2 răspunsuri la „Reteta: Masala chai sau cum sa indulcesti zilele ploioase”

Lasă un răspuns la racoltapetru6 Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.