Budincă de chia cu ceai negru și zmeură

Semințele de chia sunt o variantă excelentă de a obține rapid o budincă delicioasă, datorită capacității lor de a absorbi lichidele. Nu au un gust anume, așa că se asociază bine cu ingrediente variate. Se prepară cu lapte, iaurt, suc de fructe sau ceai și se garnisesc cu tot felul de fructe uscate, nuci, fulgi de cocos, semințe etc. Astăzi am pregătit o budincă de chia cu ceai negru, cu un pic zmeură pentru culoare. Te invităm să o savurezi și tu!

budinca-de-chia-cu-ceai-negru-si-zmeura

Ingrediente

  • 2 linguri semințe de chia
  • 1 linguriță de cacao
  • 200-250 ml apă fierbinte
  • 1 linguriță ceai negru (poți folosi un ceai negru simplu, gen Assam, unul aromatizat delicios ori un Chai condimentat. Cei care vor să renunțe la cofeină pot înlocui ceaiul negru cu un rooibos aromat.)
  • zmeură proaspătă sau congelată
  • miere, zahăr sau îndulcitor, după preferințe

Mod de preparare

  1. Am infuzat ceaiul în apa fierbinte și l-am lăsat apoi să se răcească. În cazul în care vrei să fie mai dulce, acum e momentul să pui mierea/ zahărul.
  2. Am amestecat într-un pahar semințele de chia și cacaua, apoi am turnat 100 ml de ceai și am amestecat bine-bine. Am turnat restul de ceai și am continuat să amestec. Poți varia cantitatea de ceai în funcție de cât de tare vrei să fie budinca. Dacă preferi o consistență mai lichidă, pune mai mult ceai.
  3. Am adăugat zmeura în budincă, apoi am lăsat la închegat timp de câteva ore.

Poftă bună! 🙂

budinca-chia-cu-ceai-negru

Budincă de chia cu ceai negru și zmeură 4.25/5 (85.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.