Dacă iubești condimentele și te încântă inclusiv în ceai, sortimentul despre care vorbim astăzi o să-ți facă poftă!
Deși nu face parte din familia plantei Camellia sinensis, rooibosul este supranumit și “ceaiul roșu” datorită originii sale. Provine din Africa de Sud, unde „rooibos” (din limba Afrikaans) se traduce prin „tufă roșie”. Numele oficial al plantei este Aspalathus linearis și are aspectul unui mic arbust. Frunzele sub formă de ace dobândesc culoarea roșie în urma oxidării.
Masala Chai, ceaiul negru condimentat indian, nu are nevoie de multă prezentare, aroma exotică fiind punctul său forte.
Din îmbinarea acestor două varietăți a rezultat Chai-ul African, un sortiment în care rooibosul este alintat de bucăți de ghimbir, cuișoare, fenicul, anason, scorțișoară și cardamom.
Nu conține pic de cofeină, dar păstrează gustul ușor condimentat, specific Chai-ului clasic. La fel ca și acesta, merge completat de minune cu lapte și miere. În plus, e simplu de pregătit și savurat!
Se folosește aproximativ 1 linguriță de mix Chai African pentru 250 ml apă fierbinte și se lasă la infuzat 5 minute.
Când e gata, se îndulcește după gust, apoi se toarnă laptele și se admiră spectacolul: laptele fuzionează elegant cu ceaiul, pentru câteva secunde formează modele delicate în cană, urmând ca apoi să se liniștească într-un caramel plăcut.