Ceaiul și COVID-19. Idei de activități relaxante pentru acasă

Având în vedere că în această perioadă stăm mai mult acasă din cauza COVID-19, îți  propunem câteva idei de activități – care au legătură cu ceaiul, desigur – de făcut pentru relaxare și pentru a te menține într-o stare mentală cât mai bună.

Organizează-ți colecția de ceaiuri

Dacă ai o pasiune mare-mare pentru ceai, probabil că dulapul tău este plin de sortimente de tot felul. E momentul bun să te uiți prin ele, să redescoperi cutii sau pungi cu ceaiuri uitate și, eventual, să găsești o metodă potrivită de organizare, astfel încât să fie cât mai accesibile.

Fii conștient(ă) de ritualul de preparare

Poate că în mod obișnuit nu ai prea mult timp pentru pauza de ceai. Acum că stai acasă, oferă-ți vreme să prepari în tihnă ceaiul preferat, poate chiar la gaiwan. Poți experimenta un ceai matcha delicios, clasic sau în varianta latte. Citește mai multe despre matcha aici.

Coace o prăjitură sau altă gustare pentru ceai

Iubitorii de bunătăți dulci sau sărate pot da frâu liber imaginației, pregătind gustări cu/ pentru ceai, astfel încât să-ți oferi un răsfăț culinar complet alături de băutura preferată. Îți recomandăm, de exemplu, Scones cu nuci pecan și cheddar, Biscotti crocanți cu alune, Chec cu ceai și curmale, Cheesecake cu matcha (fără coacere), Biscuiţi „plic de ceai”.

Foto: yahoo.com/search

Fă o baie cu ceai

Dacă ai cadă, îți poți crea un mini-spa la tine acasă, unde să-ți răsfeți pielea, dar și mintea, printr-un mic ritual de destindere. Găsești aici toți pașii.

Citește mai multe despre lumea ceaiului

Pe blogul nostru găsești o mulțime de materiale despre sortimente de ceai, tradiții, accesorii, gustări și alte idei. Pune-ți muzica preferată în căști, ia-ți o cană de ceai bun aproape și răsfoiește articolele despre universul fascinant al acestei băuturi.

Pregătește-ți un ceai pentru imunitate

Se tot vorbește despre imunitate zilele acestea. Sunt multe lucruri pe care le poți face ca să-ți ajuți organismul să lupte mai bine cu bolile, printre care mișcarea și o alimentație cât mai echilibrată, sănătoasă. Ghimbirul, ceaiul verde, piperul de cayenne, scorțișoara, echinacea, turmericul și tulsi sunt doar câteva dintre ingredientele prietene cu imunitatea. Asta nu înseamnă că au un efect miraculos sau te scapă de viruși, ci doar contribuie cu o piesă de puzzle la menținerea stării tale de sănătate. Află mai multe despre ceaiurile pentru imunitate și vezi câteva rețete.

Citește o carte despre ceai

Raftul cărților în care se bea ceai, fie că sunt literatură sau stil de viață, te așteaptă cu titluri aparte, ca să te scufunzi în lectură, fără griji.

Pune ceaiuri noi pe wishlist

Ce fel de ceaiuri ți-ar plăcea să încerci pentru prima dată sau care sunt varietățile pe care nu le-ai mai băut de mult și ți-e dor? Fă o listă cu ele.

PS: Am adus noi sortimente în magazinul online www.doro-tea.ro, pe care te invităm să le comanzi:

Ceaiul și COVID-19. Idei de activități relaxante pentru acasă 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.