Astăzi îți propunem o idee interesantă de cadou, pe care îl poți crea chiar la tine acasă, dacă te pasionează domeniul handmade & DIY. Bilele efervescente sunt foarte potrivite pentru o baie relaxantă, mai ales dacă au ca ingredient special ceaiul, ca în acest caz. Se pun pur și simplu în cada plină cu apă și se topesc încet, lăsând în urmă o aromă plăcută. Sarea epsom din compoziție are efecte benefice asupra pielii și contribuie la destinderea corpului, relaxând mușchii.
PS: Asigură-te că persoana care
le va primi are cadă, nu cabină de duș, deoarece altfel nu prea pot fi folosite.
🙂
Bile efervescente cu ceai verde și lămâie – Ingrediente
Am adus un ceai nou în magazin pe
bază de guava (Ceai
rooibos Guava Chilli), așa că ne-am gândit să-ți povestim puțin despre
acest fruct deosebit de aromat și dulce.
Guava este un fruct nativ
în Mexic, America Centrală, Caraibe și America de Sud, dar care în prezent se
cultivă în multe regiuni tropicale și subtropicale. În prezent, India este pe
primul loc în producția de guava, cu peste 40% din totalul producției mondiale.
În general, când vorbim de ceaiuri,
termenii „oxidare” și „fermentare” se folosesc ca sinonime. Cu
toate acestea, există o diferență importantă între cele două. Hai să vedem ce
înseamnă mai exact fiecare și cum influențează procesul de obținere a ceaiurilor!
Oxidarea
Oxidarea se referă la reacția chimică
prin care frunzele de ceai devin cafenii după recoltare, din cauza spargerii
pereților celulari și expunerii la oxigenul din atmosferă. Este aceeași reacție
care face ca bananele și merele să capete o culoare ușor maronie după ce sunt
tăiate. Pentru a opri oxidarea frunzelor de ceai, acestea sunt expuse la
căldură, astfel că enzimele responsabil de proces sunt „dezactivate”.
Știai că există peste 6.500 de soiuri de pere în lumea întreagă?
Sunt fructe pline de vitamine și minerale, extrem de parfumate, cu texturi diverse – unele sunt mai tari, numai bune de ronțăit, altele moi și zemoase. Sunt foarte gustoase în deserturi, așa că azi îți propunem o rețetă care pune în valoare dulceața perelor, mai exact o tartă de savurat cu ceai.
Pentru această rețetă poți folosi
ce pere găsești: Abate, Conference, Bosc etc. Dacă vrei să-și păstreze mai bine
forma în tartă, alege-le mai puțin coapte.
Annona muricata sau Graviola, cunoscută în engleză ca Soursop, este o plantă nativă în regiunea tropicală a Americii, mai puțin cunoscută în Europa. În prezent, este cultivată în numeroase regiuni tropicale și subtropicale din lume, mai ales în Mexic, Peru, Brazilia, Ecuador, Guatemala, Haiti, dar și în India.
Deși i se spune și “ceai popcorn”, Genmaicha nu conține porumb. „Floricelele” uneori prezente în acest blend apar în urma procesului de prelucrare și prăjire a orezului.
Genmaicha= ceai verde
+ orez prăjit
Aceasta este, foarte pe scurt,
definiția Genmaicha, un tip de ceai japonez foarte apreciat. Denumirea de Genmaicha
vine tocmai de la orezul brun din
compoziție (genmai în japoneză).
Dacă nu ai auzit până acum de oolong sau știi de el, dar nu ți-e clar prin ce se deosebește de ceaiul verde, ne-am gândit să îți prezentăm diferențele, pe scurt, în acest articol.
Ceaiul verde și ceaiul oolong sunt
ambele obținute din fruze de planta ceaiului, Camelliasinensis,
însă modul de prelucrare diferă, astfel că și infuziile rezultate au
caracteristici diferite. Putem spune că sunt rude apropiate, dar cu
personalități proprii.
Ceaiul verde este mult mai
cunoscut decât oolong, cel puțin pe meleagurile noastre. În Asia, ceaiul
oolong este foarte apreciat și se produce în special în Taiwan și în
provincia chineză Fujian.
Când te doare gâtul, o cană cu ceai este poate printre primele lucruri la care te gândești. Nouă, cel puțin, așa ni se întâmplă.
Deși nu poți trata răceli serioase doar cu ceaiuri, infuziile calde ajută la hidratare, extrem de importantă când ești bolnav(ă). Fluidele contribuie la reducerea iritației din gât, alină uscăciunea și alte senzații neplăcute. În plus, poți folosi ceaiul ca suport pentru alte ingrediente benefice în caz de durere în gât, ca mierea.
Dincolo de senzația de liniștire
pe care ne-o dă lichidul cald, unele infuzii contribuie la ameliorarea
simptomelor, datorită proprietăților antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii.
Iată câteva dintre ceaiurile care te pot ajuta să lupți cu durerile în gât:
Ceaiul verde este recunoscut pentru
efectele sale pozitive asupra sănătății, datorate în special antioxidanților
din frunzele de Camellia Sinensis. Însă cât ceai trebuie să bei ca să te
bucuri de aceste beneficii?
Mai multe studii au arătat că persoanele care beau ceai verde constant au un risc mai redus de a face cancer, în comparație cu cei care nu consumă această băutură. De asemenea, există dovezi că ceaiul verde poate scade riscul de diabet tip 2 și boli cardiovasculare. Alte beneficii se referă la susținerea sistemului imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, a sănătății dentare și un risc mai scăzut de artrită, Alzheimer și boala Parkinson (Sursa).
Ceaiul negru
este obținut din frunze care trec printr-un proces de oxidare puternic, având
un gust mai pregnant decât cel al ceaiurilor verzi, albe sau oolong. Există mai
multe tipuri de ceai negru, în funcție de zona de proveniență (Assam,
Darjeeling, Ceylon), precum
și blenduri foarte populare, ca Masala
Chai – ceai negru și condimente sau Earl
Grey – ceai negru aromatizat cu bergamotă.
În plus, ceaiurile negre combinate cu petale de flori, fructe uscate,
fulgi de cacao, nuci, mirodenii sau plante vin cu o paletă excelentă de gusturi,
care cuceresc chiar și persoanele mai pretențioase. Din magazinul nostru, îți
recomandăm Ciocolată
Belgiană și Spirit
Hawaiian.
Pe lângă aceste blenduri, poți să personalizezi ceaiul tău negru și
să-l faci și mai apetisant ca aspect sau gust folosind câteva ingrediente extra.
Iată câteva dintre ele:
Spumă de
lapte
Laptele merge de minune cu ceaiurile negre simple, condimentate sau cu
arome dulci. Dacă vrei să te bucuri și de o experiență vizuală specială, înlocuiește
laptele cu spumă de lapte. O poți face folosind espressorul sau cu aparatul de
spumare.