Descoperă infuziile de fructe cu aciditate redusă!

Mixurile de fructe sunt o alegere foarte bună pentru cei care vor să se bucure de o băutură cu gust plăcut, sănătoasă, fără cofeină. Datorită aromelor fructate atât de îmbietoare și diverse, ele sunt apreciate chiar și de persoanele nefamiliarizate cu ceaiurile.

O parte parte dintre blendurile de fructe au ca bază hibiscus și măceșe, ingrediente care dau culoare infuziei și îi conferă un gust mai puternic, însă care au și un nivel de aciditate ridicat.

Aciditatea este determinată de nivelul de pH. 7 este nivelul neutru de pH, în timp ce tot ce are 4 sau mai puțin se consideră ca fiind foarte acid. Un ceai negru are nivelul de pH în jur de 4,9-5,5, iar ceaiul verde ajunge la 7-10, în timp ce infuziile de mușețel, mentă sau fenicul se situează în jurul intervalului de 6-7. Infuziile de mure sau măceșe au un pH de 2-3, similar cu cele din lămâie.

Continuă lectura „Descoperă infuziile de fructe cu aciditate redusă!”
Descoperă infuziile de fructe cu aciditate redusă! 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Află povestea ceaiului negru Ceylon!

Ceylon este numele vechi al statului Sri Lanka, o fostă colonie britanică. Chiar englezii au încurajat cultivarea ceaiului pe această insulă, a cărei poveste te invităm să o descoperi în următoarele rânduri!

În Sri Lanka, ceaiul negru are o tradiție relativ scurtă, dacă o comparăm cu alte țări, planta camellia sinensis fiind adusă aici de către britanici din China. Cultivarea și producția de masă a ceaiului au început în Ceylon în anii 1870, după ce principala recoltă a insulei, cea de cafea, a fost distrusă de o boală fungică. Tot răul spre bine, am putea spune.

Foto: teasrilanka.org

Industria ceaiului în Ceylon a luat practic naștere în 1867, când James Taylor a început o plantație de ceai pe domeniul Loolecondera din Kandy. În 1872, el a obținut prima recoltă de ceai de Ceylon, iar un an mai târziu, acest sortiment a ajuns în Londra. Treptat, și domeniile din jur s-au orientat spre cultivarea ceaiului.

Continuă lectura „Află povestea ceaiului negru Ceylon!”
Află povestea ceaiului negru Ceylon! 4.40/5 (88.00%) 5 votes

Ceaiul negru – Tot ce trebuie să știi despre el

Ceaiul negru se deosebește de celelalte tipuri de ceai (alb, verde, oolong) prin gradul ridicat de oxidare al frunzelor de Camellia Sinensis. Este o categorie ce cuprinde varietăți foarte diverse, deci cu siguranță vei găsi una pe placul tău. Fă cunoștință cu universul ceaiului negru!

Gust

În general, ceaiurile negre se caracterizează printr-un gust puteric, robust, o infuzie de culoare închisă și un aftertaste astringent.

Cofeină

Conținutul de cofeină este mai ridicat decât în cazul altor ceaiuri – verzi sau albe, dar mai scăzut decât al cafelei. Nivelul de cofeină se situează undeva între 50 și 90 mg/ ceașcă, variind în funcție de sortiment. De exemplu, o ceașcă de Masala Chai va avea mai puțină cofeină decât una de Assam, deoarece Masala conține condimente într-o proporție ridicată.

Continuă lectura „Ceaiul negru – Tot ce trebuie să știi despre el”
Ceaiul negru – Tot ce trebuie să știi despre el 4.20/5 (84.00%) 5 votes

Studiile au confirmat: Ceaiul îmbunătățește sănătatea creierului

Se știe că ceaiul are efecte benefice asupra sănătății, lucru confirmat de numeroase cercetări. Încă un studiu vine acum să arate avantajele băutorilor de ceai, de data aceasta legat de funcțiile cognitive.

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore, alături de colaboratori de la Universitatea din Essex și Universitatea din Cambridge, indică faptul că persoanele care beau ceai în mod regulat au zonele creierului mai bine organizate, în comparație cu cei care nu au acest obicei.

Astfel, se aduc din nou dovezi clare că ceaiul contribuie pozitiv la structura creierului, iar consumatorii de ceai sunt mai protejați împotriva declinului cognitiv la vârste înaintate (consumul zilnic de ceai reduce cu 50% riscul declinului cognitiv la persoanele în vârstă, potrivit unui studiu anterior, din 2017).

Continuă lectura „Studiile au confirmat: Ceaiul îmbunătățește sănătatea creierului”
Studiile au confirmat: Ceaiul îmbunătățește sănătatea creierului 4.80/5 (96.00%) 5 votes

Ceaiuri pentru mămici și viitoare mămici

Sarcina și alăptatul presupun mai multe precauții, așa că viitoarele mămici care iubesc ceaiul se întreabă poate cât de sigur este în situația lor. Poți continua să te bucuri de ceaiul/ infuzia preferată sau e mai bine să renunți pentru o perioadă la această plăcere?

În articolul de astăzi îți oferim câteva recomandări despre consumul de ceai pe durata sarcinii.

În general, infuziile de plante sunt sigure pentru viitoarele mame, cât timp nu se depășește doza zilnică recomandată. O infuzie de frunze, flori, fructe sau rădăcini nu este la fel de concentrată ca planta în sine, deci poate fi consumată fără mari riscuri.

Continuă lectura „Ceaiuri pentru mămici și viitoare mămici”
Ceaiuri pentru mămici și viitoare mămici 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Sideritis – spiritul munților Greciei într-o infuzie

Ce se ascunde în spatele acestui nume neobișnuit – sideritis?

Cunoscut și sub denumirile de “ceai muntele grecesc” sau „ceaiul păstorului”, sideritis reprezintă o familie de plante medicinale cu flori, utilizate în scop terapeutic datorită proprietăților anti-inflamatorii, digestive și antioxidante.

Foto: greece-is.com

Sideritis crește în regiunea mediteraneană, în sălbăticia munților, printre stânci, chiar și la înălțimi de peste 1000 de metri, fiind adaptată la mediul cu puțină apă și sol. Doar una dintre cele peste 150 de specii, Sideritis raeseri, este cultivată în Grecia, Albania, Macedonia și Bulgaria, dar crește și spontan în zonele muntoase.

Continuă lectura „Sideritis – spiritul munților Greciei într-o infuzie”
Sideritis – spiritul munților Greciei într-o infuzie 4.27/5 (85.45%) 11 votes

Mentă Nana vs. Mentă Piperată. Care sunt diferențele?

Menta este o plantă nelipsită din cămara cu remedii naturale, din bucătărie și din colecția de infuzii. Deși foarte folosită, nu toată lumea știe că există sute de varietăți de mentă, fiecare cu aspectul și gustul propriu. Au însă în comun aroma inconfundabilă – proaspătă, răcoritoare, revigorantă.

Menta face parte din familia Lamiaceae, alături de alte ierburi aromatice: busuioc, rozmarin, oregano, lavandă, salvie, maghiran, cimbru etc. Ușor de cultivat, menta poate fi o prezență plăcută în grădini sau în ghivecele cu plante crescute chiar și în apartament.

Are proprietăți anti-virale și anti-fungice, fiind ideală pentru a calma durerile de stomac, indigestiile sau greața. Înainte de a se inventa guma de mestecat, frunzele de mentă erau folosite pentru împrospătarea respirației – sunt la fel de eficiente și plăcute chiar și acum.

Continuă lectura „Mentă Nana vs. Mentă Piperată. Care sunt diferențele?”

Mentă Nana vs. Mentă Piperată. Care sunt diferențele? 4.80/5 (96.00%) 5 votes

Despre Gingko Biloba, arborele longeviv

Cu un nume exotic, o longevitate de invidiat și o reputație impresionantă pentru sănătate, azi îți prezentăm celebrul Gingko Biloba!

Nativ în China, Japonia și Coreea, Gingko Biloba sau “arborele pagodelor” a început să fie cultivat în Europa începând cu anul 1730. Este una dintre cele mai vechi specii de arbori, cercetătorii considerând că aceasta există de peste 200 de milioane de ani. Copacii pot ajunge la o înălțime de până la 30-40 m și pot trăi chiar mai mult de 1000 de ani. În China sunt arbori de Gingko despre care se crede că au o vârstă de peste 2500 de ani!

Continuă lectura „Despre Gingko Biloba, arborele longeviv”
Despre Gingko Biloba, arborele longeviv 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Cel mai scump ceai din lume

Cât ai fi dispus să plătești pentru un ceai?

Pe piață există multe sortimente cu un preț „piperat”, însă un anume ceai a bătut toate recordurile. Despre el te invităm să citești în articolul de astăzi!

În anul 2002, cineva a plătit echivalentul a 28.000 de dolari pentru 20 de grame de ceai Da Hong Pao. Da, ai citit bine. Asta înseamnă circa 1400 de dolari pentru un singur gram… De unde până unde acest preț exorbitant?

Continuă lectura „Cel mai scump ceai din lume”
Cel mai scump ceai din lume 4.67/5 (93.33%) 6 votes

Câtă cofeină conține ceaiul verde?

Deși în mod obișnuit ceaiul negru este cel asociat cu un conținut ridicat de cofeină, această substanță este prezentă și în compoziția ceaiului verde.

Cofeina se găsește în mod natural în frunzele și fructele a peste 60 de plante, inclusiv în planta ceaiului, Camellia sinensis. Cofeina este un stimulant consumat pe tot globul datorită capacității sale de a menține trează atenția și a combate oboseala.

Studiile au asociat cofeina cu anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit și a funcțiilor creierului, stimularea metabolismului și creșterea performanței la exercițiile fizice. Pe lângă cofeină, ceaiul verde conține și L-Teanină, care influențează pozitiv gradul de atenție și concentrare și crește viteza de reacție.

Ce cantitate de cofeină se află într-o ceașcă de ceai verde?

Continuă lectura „Câtă cofeină conține ceaiul verde?”
Câtă cofeină conține ceaiul verde? 4.40/5 (88.00%) 10 votes