Recomandări de ceaiuri în funcție de pasiuni și capricii

Fie că sunt prieteni, colegi sau membri ai familiei, majoritatea avem în jur persoane care nu ne înțeleg pasiunea pentru ceai. Sau poate o înțeleg, dar sunt sceptici să încerce la rândul lor infuziile savurate de noi.

Ca să-ți facem misiunea mai ușoară, am pregătit câteva recomandări în funcție de pasiunile sau capriciile celor pe care vrei să-i împrietenești cu ceaiul:

recomandari ceaiuri

Iubitorul de cafea: Cel mai bine ar fi să-l ispitești cu un ceai negru de calitate, care să-i asigure o doză de cofeină, dar într-o formă mai light. Un Assam cu lapte sau un Milky Chai, dacă iubește condimentele, s-ar putea să-i schimbe părerea despre ceai.

Scepticul (cel care crede că ceaiul e o băutură plictisitoare): Servește-i un ceai care înflorește (blooming tea) într-un ceainic pe măsură, din sticlă, pentru a putea admira în voie spectacolul deschiderii. Pentru scepticii care pun accentul pe gust, ceaiul verde “Cele opt comori ale templului” este un bun punct de plecare. 

Gurmandul: În loc de desert, oferă-i un ceai negru „Ciocolată Belgiană”. Așteaptă-te să auzi multe “mmm”-uri de bucurie.

Minimalistul: Lung Ching/Long Jing este un ceai verde simplu, a cărui aromă provine în totalitate de la frunze de Camellia Sinensis culese manual și apoi prăjite într-o tigaie specială. Gustul delicat, dulce va încânta persoanele ce pun preț pe simplitate.

Pasionatul de gătit: Câteva rețete cu ceai îi vor face curioși pe cei care adoră să gătească. Pentru că da, ceaiul se poate folosi ca ingredient într-o mulțime de preparate gustoase!

biscuiti cu ceai

Dependentul de dulce: Există și infuzii cu un gust dulce în mod natural, care nu necesită zahăr, miere sau alți îndulcitori. Uite aici doar trei dintre ele.

Somnorosul: Pe cei care moțăie toată dimineața și sunt morocănoși îi va trezi un masala chai indian, cu mirosul irezistibil de condimente și vanilie. O alegere inspirată în acest caz este și ceaiul negru Afine cocoa sau infuzia aromată Bună dimineața.

Amatorul de arome fine: Un ceai verde cu iasomie nu va da greș!

Pretențiosul: Roze Matcha, prin alăturarea de ceai verde, petale de trandafir și matcha, va fi o surpriză plăcută pentru persoanele exigente. Ceaiul honeybush (numit și rooibos verde) nu este atât de cunoscut, așa că foarte probabil le va atrage atenția, în special în combinație cu flori și fructe exotice.

ceai-rooibos-soarele-africii

Vânătorul de energie: Mate este răspunsul în acest caz. Provenită din Brazilia, infuzia de yerba mate este renumită pentru efectul stimulativ și energizant, dar și pentru conținutul ridicat de antioxidanți.

Curiosul: Îi place să testeze tot felul de combinații ciudate și nu se dă în lături de la ingredientele inedite. Ceaiul alb Lămâie și rozmarin s-ar putea să-i trezească interesul prin prezența neobișnuită a rozmarinului; la fel și Pu Erh, care trece printr-un proces de maturare și are un gust mai special.

Romanticul: Un ceai cu trandafiri va cuceri inima unui romantic “clasic”.

Healty life guru: Pentru prietenul pasionat de un stil de viață echilibrat, “Inspirație budistă” este infuzia ideală, mai ales că această combinație întărește sistemul imunitar. Mai poți încerca și cu matcha, un elixir al sănătății bogat în antioxidanți.

Recomandări de ceaiuri în funcție de pasiuni și capricii 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.